O NAMA

Tajer je kajkavski (međimurski) naziv za tanjur.

To je službeno objašnjenje te riječi. Mi bismo to objasnili malo drugačije.

Tajer (tanjur) je stvar, mala, ali važna. Uz njega bi se ljudi skupili i družili od pamtivijeka. On je bio na stolu, u njemu hrana, a sve zajedno povezivali su ljudi, obitelj. Za nas je obitelj temelj i objašnjenje za naziv tajer.

U tajeru ćemo vam poslužiti jela koja su možda i malo zaboravljena. Jela koja su spremale naše bake, mame, hrana koju smo jeli kao djeca. Tu hranu zavoljela su i naša djeca, poznanici, prijatelji, a nadamo se da će se svidjeti i vama. Spremljena su na naš tradicionalan način i onako kako su nas naučili naši „stari“.

 

Tajer is a Kajkavian word for “plate”.

That’s the official meaning. To us, however, it has a completely different significance.

Tajer (plate) is a thing that is small yet important. For as long as we can remember, people have gathered and spent time around a table with a plate full of food on it, but it’s the family and the people who connect everything in such situations. For us, the family is indeed at the heart of it all and our explanation for the name “Tajer”.

At Tajer, we’ll offer you dishes that have been somewhat forgotten, dishes once prepared by our mothers and grandmothers, dishes that we ate as children, dishes our children, friends and acquaintances began to love and we believe you’ll love them, too. They are prepared in a traditional way, the only way our elders taught us.